Продукти:
2
яйца размер L
120
г. меко краве масло
160
г. захар
300
г. брашно
2
пакетчета ванилия
10
г. бакпулвер
100
г. захаросани цветни череши
50
г. стафиди
50
г. захаросани лимонови корички
20
мл. уйски
пудра
захар за поръсване
Захаросаните
череши се нарязват на четвъртинки
и заедно със стафидите и лимоновите корички се накисват в уиски за 20 минути.
и заедно със стафидите и лимоновите корички се накисват в уиски за 20 минути.
В купа се
слагат мекото краве масло, захарта и ванилията
и с телена бъркалка се разбиват на пухкав крем. Добавят се едно по едно яйцата,
като се разбъркват до пълното им усвояване от сместа.
Прибавя се пресятото с бакпулвера брашно
и се разбива до гладкост.
Накрая се сипват захаросаните плодове и стафиди (заедно с алкохола)
и се разбъркват.
и с телена бъркалка се разбиват на пухкав крем. Добавят се едно по едно яйцата,
като се разбъркват до пълното им усвояване от сместа.
Прибавя се пресятото с бакпулвера брашно
и се разбива до гладкост.
Накрая се сипват захаросаните плодове и стафиди (заедно с алкохола)
и се разбъркват.
Продълговата
форма за кекс се застила с хартия за печене или се намазва с масло и поръсва с
брашно. Кексовото тесто се сипва в нея и се заглажда.
Пече се в
предварително загрята на 210 градуса фурна 15 минути, след което температурата
се намалява на 150 градуса и печенето продължава още около 50 минути или докато
забодена в центъра на кекса клечка за зъби, излезе суха.
Няма коментари:
Публикуване на коментар