Сладкиш с праскови
3 яйца
Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:
200 г.
захар
90 мл. олио
120 г.
кисело мляко
1 с. л.
лимонов сок
250 г.
брашно
10 г.
бакпулвер
3 праскови ~ 350 г.
2 с. л.
брашно
1 с. л.
кристална захар
Яйцата се
разбиват със захарта до побеляване (около 6-7 минути).
Добавят се киселото
мляко, лимоновият сок и олиото
и разбиването продължава 2 минути на ниска
скорост. Сипва се брашното, пресято с бакпулвера
и всичко се разбърква
внимателно с шпатула отдолу нагоре.
Прасковите
се режат на малки парчета и се овалват в брашното.
Тава с
диаметър 22-23 см. се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с
масло. Сипва се половината тесто и се заглажда. Отгоре се разпределят
половината от прасковите
и се покриват с останалото тесто.
Сладкишът се гарнира
с останалите праскови и се поръсва с кристалната захар.
Пече се в
предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор, около 40 минути.
Проверява се с клечка за зъби. Оставя се да се охлади напълно и се изважда от
формата. Поръсва се с пудра захар по желание и е готов за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар