четвъртък, 12 юли 2018 г.

Сладкиш с праскови







Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:

 3 яйца
200 г. захар
90 мл. олио
120 г. кисело мляко
1 с. л. лимонов сок
250 г. брашно
10 г. бакпулвер

3 праскови ~ 350 г.
2 с. л. брашно

1 с. л. кристална захар



Яйцата се разбиват със захарта до побеляване (около 6-7 минути). 


Добавят се киселото мляко, лимоновият сок и олиото 


и разбиването продължава 2 минути на ниска скорост. Сипва се брашното, пресято с бакпулвера


и всичко се разбърква внимателно с шпатула отдолу нагоре.
Прасковите се режат на малки парчета и се овалват в брашното.
Тава с диаметър 22-23 см. се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с масло. Сипва се половината тесто и се заглажда. Отгоре се разпределят половината от прасковите 


и се покриват с останалото тесто. 


Сладкишът се гарнира с останалите праскови и се поръсва с кристалната захар.


Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор, около 40 минути. Проверява се с клечка за зъби. Оставя се да се охлади напълно и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар по желание и е готов за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар