Адаптирано от тук
Продукти за форма с размери 18х28 см.:
За бисквитената основа:
230 г.
бисквити
30 г. краве
масло
30 мл.
прясно мляко
За чийзкрема:
500 г.
крема сирене
200 г.
захар
2 яйца
семената на
1/2 шушулка ванилия
За глазурата:
300 г.
малини или ягоди
120 г.
захар
15 г.
пектин
За тестото за касетката:
60 г. краве
масло
60 г.
натурален шоколад
2 малки
яйца
80 г. захар
200 г.
брашно
20 г. какао
2 пакетчета
ванилия
разтопен
шоколад за залепяне на парчетата
За декорация:
300 г. сини
боровинки
200 г.
ягоди
200 г.
къпини
100 г.
малини
листенца
мента
1. За
бисквитената основа, бисквитите
се смилат в блендер. Смесват се с мекото масло
и прясното мляко
и се разбъркват до получаване на влажни трохи.
Правоъгълна
форма с подвижен ринг и размери 18х28см. се застила с хартия за печене. Трохите
се сипват в нея и се притискат добре с лъжица, за да се получи стабилна основа.
Прибира се в хладилника да стегне.
2. За
чийзкрема, в купа се сипват крема сиренето, захарта и семената ванилия
и се
разбиват за 1 минута на средна скорост.
Добавят се едно по едно яйцата
и се разбиват до
хомогенизиране.
Сместа се сипва върху бисквитената основа,
заглажда се
и се пече в
предварително загрята на 170 градуса фурна около 50 минути.
Фурната се изключва
и сладкишът се оставя да се охлади в нея на полуотворена врата. След това се
прибира в хладилника, за да се охлади напълно.
3. За
глазурата, малините се измиват и се слагат в касерола. Пектинът се смесва със
захарта и се сипва върху плодовете. Варят се 4-5 минути на умерен огън, докато
се разтопи захарта и се претриват през метална цедка. Глазурата се оставя да се
охлади и още течна се изсипва върху чийзкрема. Сладкишът се прибира в
хладилника.
4. За
касетката, в купа се сипват маслото, какаото и брашното
и се разбиват за 30
секунди на максимална скорост.
Добавят се захарта, ванилията и разтопения
шоколад
и сместа се разбива още 30 секунди. Получават се влажни трохи.
Прибавят
се едно по едно яйцата
разбиването продължава още 20-30 секунди с бъркалката за тесто,
докато
тестото се оформи на топка. Завива се в стреч фолио и се прибира в хладилника
за 15 минути.
Охладеното тесто се поставя върху хартия за печене, покрива се
със стреч фолио и се разточва на кора с дебелина около 3 мм.
Изрязват се
следните парчета: 4 броя - 30х1,5см.;
4 броя - 20х1,5 см.; 8 броя - 3х5
см. От останалото тесто могат да се оформят миниатюрни топчета, който се
притискат леко, за да се сплескат. Те ще имитират пирончетата, с които е скована касетката.
Елементите се подреждат в тава, покрита с
хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна 7-8
минути. Изваждат се и се оставят да се охладят напълно. Напудрят се с натурално
какао за по-реалистичен вид.
Парчета с размери 3х5 см. се намазват от едната страна с
разтопен шоколад
и се залепят по краищата на чийзкейка, като се притискат добре.
Сладкишът се прибира за 10-15 минути в хладилника. След това се монтират и
останалите елементи, които също се залепят с разтопен шоколад и отново се
оставят да стегнат в хладилника.
5. Отгоре се подреждат горските плодове и листенцата мента и чийзкейкът е готов за сервиране.
Ихааа, страхотна касетка с плодове, от пазара ли закупи:))
ОтговорИзтриване:))
ОтговорИзтриване