вторник, 24 юли 2018 г.

Адаптирано от тук

Продукти за форма с размери 18х28 см.:

За бисквитената основа:

230 г. бисквити
30 г. краве масло
30 мл. прясно мляко

За чийзкрема:

500 г. крема сирене
200 г. захар
2 яйца
семената на 1/2 шушулка ванилия

За глазурата:

300 г. малини или ягоди
120 г. захар
15 г. пектин

За тестото за касетката:

60 г. краве масло
60 г. натурален шоколад
2 малки яйца
80 г. захар
200 г. брашно
20 г. какао
2 пакетчета ванилия

разтопен шоколад за залепяне на парчетата

За декорация:

300 г. сини боровинки
200 г. ягоди
200 г. къпини
100 г. малини
листенца мента
 


1.  За бисквитената основа, бисквитите 


  се смилат в блендер. Смесват се с мекото масло и прясното мляко 


и се разбъркват до получаване на влажни трохи.


   Правоъгълна форма с подвижен ринг и размери 18х28см. се застила с хартия за печене. Трохите се сипват в нея и се притискат добре с лъжица, за да се получи стабилна основа. 


  Прибира се в хладилника да стегне. 
2.  За чийзкрема, в купа се сипват крема сиренето, захарта и семената ванилия 


и се разбиват за 1 минута на средна скорост. 


Добавят се едно по едно яйцата 


и се разбиват до хомогенизиране. 


Сместа се сипва върху бисквитената основа, 


заглажда се 


 и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна около 50 минути. 


  Фурната се изключва и сладкишът се оставя да се охлади в нея на полуотворена врата. След това се прибира в хладилника, за да се охлади напълно.
3. За глазурата, малините се измиват и се слагат в касерола. Пектинът се смесва със захарта и се сипва върху плодовете. Варят се 4-5 минути на умерен огън, докато се разтопи захарта и се претриват през метална цедка. Глазурата се оставя да се охлади и още течна се изсипва върху чийзкрема. Сладкишът се прибира в хладилника.
4. За касетката, в купа се сипват маслото, какаото и брашното 


 и се разбиват за 30 секунди на максимална скорост. 


 Добавят се захарта, ванилията и разтопения шоколад 


 и сместа се разбива още 30 секунди. Получават се влажни трохи. 


Прибавят се едно по едно яйцата  


 разбиването продължава още 20-30 секунди с бъркалката за тесто,


  докато тестото се оформи на топка. Завива се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 15 минути. 


  Охладеното тесто се поставя върху хартия за печене, покрива се със стреч фолио и се разточва на кора с дебелина около 3 мм.


 Изрязват се следните парчета:  4 броя - 30х1,5см.; 


 4 броя - 20х1,5 см.; 8 броя - 3х5 см. От останалото тесто могат да се оформят миниатюрни топчета, който се притискат леко, за да се сплескат. Те ще имитират пирончетата, с които е скована касетката. 


 Елементите се подреждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна 7-8 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят напълно. Напудрят се с натурално какао за по-реалистичен вид. 


  Парчета с размери 3х5 см. се намазват от едната страна с разтопен шоколад 


  и се залепят по краищата на чийзкейка, като се притискат добре. 


 Сладкишът се прибира за 10-15 минути в хладилника. След това се монтират и останалите елементи, които също се залепят с разтопен шоколад и отново се оставят да стегнат в хладилника. 


5. Отгоре се подреждат горските плодове и листенцата мента и чийзкейкът е готов за сервиране.




2 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...