сряда, 12 септември 2018 г.



По идея на моята прекрасната сестра!

Продукти:

 120 г. пресен корен от джинджифил
сокът на 2 лимона
200 г.  пчелен мед
30 г. желатин на д-р Йоткер
300 мл. вода





Джинджифилът се обелва с лъжичка и се нарязва на парченца. Залива се с 300 мл. вода и се кипва. Оставя се да се охлади напълно (4-5 часа) и се прецежда. В купичка се сипва желатинът и се залива със 150 мл. от охладената течност. Оставя се да набъбне и се стапя на водна баня. Добавят се лимоновият сок, останалата джинджифилова отвара и пчелния мед. Сместа се разбърква и се разпределя в силиконови формички, които се прибират в хладилника да стегнат. 
Съхраняват се в хладилник, в херметически затворен буркан до 10 дни.
Консумират се по 2-3 бонбонa на ден.




1 коментар:

  1. Чудесна рецепта, която намирам случайно, чудейки се какво да правя с една настинка и корен джинджифил :) Ще я пробвам веднага, благодаря !

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...