Продукти за
4 порции:
8 броя печени месести червени чушки
За плънката:
4 яйца
200 г. сирене
1/2 ч. л. универсална подправка
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън или 1 скилидка пресен
1/2 ч. л. сух риган
10 мл. олио
За
панировката:
3 яйца
брашно
галета
олио за пържене
Яйцата
се счупват в касерола.
Добавя се олиото. Бъркат се с дървена лъжица, докато
започнат да се втвърдяват.
Свалят се от котлона. Добавят се натрошеното сирене
и подправките и всичко се разбърква добре.
Печените
чушки се обелват и се почистват от дръжките и семките. Разрязват се от едната
страна по дължина и се разтварят напълно.
Сипва се част от плънката
и чушките
се загръщат,
като се придава първоначалната им форма.
Така напълнените чушки се
овалват в брашно (излишното се изтупва), потапят се в разбитите яйца и накрая
се покриват с галета. Оставят се така за 10-15 минути, за да изсъхне
панировката.
Отново се потапят в разбитите яйца и се пържат до готовност.
Изваждат се в чиния, покрита с домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Позабравено сезонно предложение от старата ни българска кухня.Чудесни пиперки - бюрек са се получили.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели! Поздрави!:)
ИзтриванеМного любими!
ОтговорИзтриване