вторник, 18 септември 2018 г.


Продукти за 4 порции:

8 броя печени месести червени чушки

За плънката:

4 яйца
200 г. сирене
1/2 ч. л. универсална подправка
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън или 1 скилидка пресен
1/2 ч. л. сух риган
10 мл. олио

За панировката:

3 яйца
брашно
галета

олио за пържене



Яйцата се счупват в касерола. 


Добавя се олиото. Бъркат се с дървена лъжица, докато започнат да се втвърдяват. 


Свалят се от котлона. Добавят се натрошеното сирене и подправките и всичко се разбърква добре.


Печените чушки се обелват и се почистват от дръжките и семките. Разрязват се от едната страна по дължина и се разтварят напълно. 


Сипва се част от плънката 


и чушките се загръщат, 


като се придава първоначалната им форма. 


Така напълнените чушки се овалват в брашно (излишното се изтупва), потапят се в разбитите яйца и накрая се покриват с галета. Оставят се така за 10-15 минути, за да изсъхне панировката. 


Отново се потапят в разбитите яйца и се пържат до готовност. 


Изваждат се в чиния, покрита с домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.



3 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...