Сладкиш със сини сливи
Адаптирано от тук
Продукти за форма с диаметър 25 см.:
150 г. меко
краве масло
160 г.
захар
щипка сол
4 големи
яйца на стайна температура
300 г.
брашно
15 г.
бакпулвер
1/2 ч. л.
канела
500 г.
почистени от костилките сини сливи
Мекото
краве масло и захарта се смесват в купа и се разбиват с телена бъркалка до
еднородност. Добавят се едно по едно яйцата.
В купа се
пресяват брашното, бакпулвера, канелата и солта и се добавят наведнъж към
яйчената смес.
Разбърква се. Получава се гъсто кексово тесто,
което се сипва в тортена форма, предварително застлана с хартия за печене и се заглажда.
Сливите се
режат на четвъртинки по дължина
и се подреждат в изправено положение в тестото,
като се оставя разстояние между тях.
Сладкишът
се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 45- 50
минути.
Оставя се да се охлади напълно и се изважда от формата. Поръсва се обилно с
пудра захар.
Чудесен е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеСтрахотен!Превъзходен!
ОтговорИзтриванеМного благодаря!
Изтриване