вторник, 11 септември 2018 г.

Сладкиш със сини сливи


















Адаптирано от тук

Продукти за форма с диаметър 25 см.:

150 г. меко краве масло
160 г. захар
щипка сол
4 големи яйца на стайна температура
300 г. брашно
15 г. бакпулвер
1/2 ч. л. канела

500 г. почистени от костилките сини сливи



Мекото краве масло и захарта се смесват в купа и се разбиват с телена бъркалка до еднородност. Добавят се едно по едно яйцата. 


В купа се пресяват брашното, бакпулвера, канелата и солта и се добавят наведнъж към яйчената смес. 


Разбърква се. Получава се гъсто кексово тесто, 


което се сипва в тортена форма, предварително застлана с хартия за печене и се заглажда.


Сливите се режат на четвъртинки по дължина 


и се подреждат в изправено положение в тестото, като се оставя разстояние  между тях. 


Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 45- 50 минути. 


Оставя се да се охлади напълно и се изважда от формата. Поръсва се обилно с пудра захар.



4 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...