Продукти за 4 порции:
250 г. Фарфале или друг
вид паста
250
г. чери домати
250
г. бейби моцарела
5
големи листа босилек
сол
и черен пипер на вкус
За дресинга:
1
с. л. балсамико
1
с. л. зехтин
1
скилидка чесън - пресована
1/2
ч. л. сушен босилек
сол
и черен пипер на вкус
Пастата се
сварява в подсолена вода, според указанията на опаковката.
След това се
изплаква и прецежда. Сипва се в купа и се оставя да се охлади. Добавят се чери
доматите, бейби моцарелата, накълцаният босилек,
сол и черен пипер на вкус.
В купичка се
смесват всички продукти за дресинга и се изсипват върху салатата.
Разбърква се добре
и Капрезето е готово за сервиране.
Салатата може
да не се сервира веднага, а да се остави да отлежи в хладилника за няколко
часа. В такъв случай босилекът се добавя непосредствено преди сервиране, за да
не потъмнее.
Няма коментари:
Публикуване на коментар