сряда, 26 януари 2022 г.

 Яхния с орзо и 

спанак

 


Продукти за 4 порции:

 

1 голяма глава червен лук

2-3 скилидки чесън

80 г. спанак почистен и нарязан (може и замразен)

250 г. паста орзо или критараки

400 мл. гъст доматен сок

50 мл. зехтин или олио

1 л. зеленчуков бульон

1 с. л. сух риган

1 с. л. сух босилек

сол и черен пипер на вкус

 


В дълбока тенджера се загрява мазнината. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън и се задушават 5-6 минути. Прибавят се пастата, доматеният сок и подправките и се варят 5-6 минути.  Сипва се зеленчуковият бульон и ястието се оставя да къкри под капак 10-12 минути, докато пастата се свари. Накрая се добавя спанакът и яхнията се вари още 5-6 минути до сгъстяване. 

Сервира се веднага, поръсена с накълцан магданоз или босилек.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...