Кокосово къри с карфиол и нахут
Продукти за 4 порции:
600 г. карфиол, нарязан на розички
25 мл. масло от гроздови семки или
слънчогледово олио
сол и бял пипер на вкус
За кокосовото къри:
1 глава червен лук, нарязан на кубчета
25 мл. растителна мазнина
4-5 скилидки чесън, нарязан на ситно
1 с. л. пресен джинджифил, накълцан
1 с. л. къри на прах
1 ч. л. едро смляно чили
400 г. нарязани на кубчета или пасирани
консервирани домати
30 мл. сок от агаве или кленов сироп
400 мл. кокосово мляко
500 г. консервиран нахут, измит и отцеден
сокът на 1 лайм
сол и пипер на вкус
3-4 ч. ч. варен ориз за сервиране
Карфиолът се разпределя в тава, покрита с хартия за печене. Подправя се със сол и бял пипер и се полива с олиото от гроздови семки.
За къри соса, в голям тиган се загрява мазнината. Сипват се лукът и чесънът и се задушават 3-4 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар