Пиле "40 скилидки чесън " е
класическо френско селско ястие, което се приготвя традиционно с цяло пиле,
нарязано на порции. Реших да използвам пилешки бутчета, за да направя рецептата
по-лесна и бърза. Използвах точно 40 скилиди чесън 😀. Резултатът е
сочни и крехки пържени пилешки бутчета, поднесени с много чесън и невероятен
сос!
Продукти за 4 порции:
8 долни пилешки бутчета с кожата
20 мл. зехтин
150 мл. сухо бяло вино
250 мл. пилешки или зеленчуков бульон
40 големи скилидки чесън
3 стръка прясна мащерка, нарязана на едро
1 стрък пресен розмарин, нарязан на едро
1 дафинов лист
30 г. брашно
сол и черен пипер на вкус
25 г. краве масло
1/4 ч. л. едро смляно чили
хрупкав френски хляб за сервиране
Брашното
се смесва със солта и черния пипер. Пилешките бутчета се овалват от всички
страни в него.
В голям тиган се загрява мазнината. Добавят се пилешките бутчета и се изпържват от всички страни да златисто.
Тиганът се похлупва и ястието се вари 35-40 минути на умерен огън, докато пилето се сготви напълно. Дафиновият лист се отстранява. Прибавят се кравето масло и едро смляното чили
Сервира се веднага. Скилидките чесън се изстискват и се намазват върху хрупкавия френски хляб.
Ястието може да бъде сервирано също с варен ориз или картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар