вторник, 4 август 2015 г.

Колоритно лятно ястие с пипер и патладжан



















Продукти:

2 патладжана ( 700-800 г.)
1 червена капия
4-5 зелени капии
3 домата ( 600 г.)
2-3 глави кромид лук ( 200 г.)
1 морков
5-6 скилидки чесън
100 мл. олио
1 ч. л. захар
1 1/2 с. л. брашно ( 30 г.)
1 ч. л. червен пипер ( 5 г.)
350-400 мл. гореща вода
сол на вкус
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. чубрица
1-2 щипки суха мащерка
1/2 връзка магданоз




Патладжанът се реже на кубчета, посолява се и се оставя настрана за 30 минути, за да се отдели горчивият сок.



Измива се и се подсушава върху домакинска хартия. 





Чушките се измиват, почистват се от семките и се режат на ивици. 
Лукът, чесънът и морковът се режат на дребно. 



В сгорещената мазнина се запържват нарязаните зеленчуци и се посоляват на вкус. 
Щом ястието остане на мазнина се добавят брашното и червеният пипер. Бърка се енергично и се залива с горещата вода. Прибавят се обелените и настърганите на едро ренде домати, захарта и подправките (риган, чубрица, мащерка и магданоз). Ястието се вари 10-15 минути и е готово за сервиране.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...