петък, 21 август 2015 г.

Фритата (дебел омлет) с пилешко филе, макарони и спанак


















Продукти за 6 порции:

500 г. пилешко филе
400 г. пресен спанак или 250 г замразен
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
250 г. дребни макарони
8 яйца
120 г. кашкавал
40 мл. олио
20-30 г. краве масло
1 с. л. унисос
сол и черен пипер на вкус


Макароните се сваряват в подсолена вода, както е указано на опаковката и се отцеждат. Добавя се кравето масло и се разбърква, докато се разстопи.
Лукът се нарязва на ситно, посолява се и се пържи в олиото до омекване. Прибавя се нарязаното на кубчета пилешко филе, нарязаният на филийки чесън, унисосът, сол и черен пипер на вкус и се готви 7-8 минути.


Добавя се предварително измитият и нарязан спанак, покрива се с капак и се задушава 5 минути, като се бърка периодично.


Прибавят се макароните.



Яйцата се разбиват на пяна,


изсипват се в тигана при другите съставки и всичко се разбърква добре.


Отгоре се поръсва с едро настъргания кашкавал


и се пече  в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор 10-15 минути до приятен златист загар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...