вторник, 29 декември 2015 г.


Идеята е заимствана от Тук

Продукти за 25-30 броя:

 

170 - 180 г. черен шоколад

ядки - кашу, бадеми, фъстъци и др.

сушени плодове - стафиди, червени боровинки, касис и др.

захаросани плодови корички - портокал, кедър

кокосови стърготини

захарни фигурки
Шоколадът се стапя на водна баня, като 2/3 от него се начупва на малки парченца и се слага в стъклен или глинен съд. Водата за водната баня не трябва да завира. След като шоколадът се стопи, се изважда от водната баня, добавя се останалата 1/3 от него и се бърка до пълното му разтапяне и получаването на лъскава и гладка смес. Вече шоколадът ни е темпериран и е готов за работа. 


Върху гладък плот се застила хартия за печене, на която с помощта на молив и метален ринг с диаметър 5 - 6 см. се очертават кръгчета (25 - 30 броя).След това хартията се обръща от другата страна. В очертаните кръгчета с лъжица се слага от разтопения шоколад, разстила се внимателно, докато се получи равно кръгче.Върху шоколадовите кръгчета се подреждат ядки и сушени плодове. Оставят се да стегнат добре, след което се подреждат в подходяща кутия и се съхраняват на хладно. Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...