петък, 1 януари 2016 г.

Крекери от лимец  и семена  



Адаптирано от Тук

Продукти: 


130 г. пълнозърнесто брашно от лимец
80 г. сусамово семе
20 г. семена от чиа
5 г. сол
50 мл. зехтин
50 мл. студена вода


Брашното, семената и солта се смесват в купа.


Добавя се зехтина


и всичко се бърка до получаването на влажни трохи.


Накрая се добавя водата и се омесва тесто. 


Разточва се  върху лист домакинска хартия на правоъгълна кора с дебелина 4-5 мм.,


от която се режат квадрати с помощта на вълнообразно ножче за рязане на тесто.


























Домакинската хартия се прехвърля в тава и крекерите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 20 минути. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...