четвъртък, 16 юни 2016 г.


Адаптирано от тук


Продукти за 2 порции:


1 брой добре узряло авокадо, нарязано на кубчета
1 краставица, обелена и нарязана на кубчета
1 стрък зелен лук

150 мл. вода
100 г. кисело мляко
50 г. заквасена сметана
1 щипка едросмляно сухо чили
сокът на 1/2 лимон
сол на вкус


заквасена сметана за гарниране

 зехтин




В купата на пасатора се слагат авокадото, краставицата, зеленият лук и водата и се пасират. 

















Добавят се киселото мляко, сметаната, лимоновият сок, чилито и сол на вкус и всичко се пасира до гладкост.



Готовата супа се разпределя в чинии, гарнира се със заквасена сметана и струйки зехтин.




Забележка:  През горещите летни дни към супата могат да се добавя и кубчета лед!







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...