четвъртък, 23 юни 2016 г.

Кекс със сладко от малини и глазура от бял шоколад




Продукти:


За тестото:


4 яйца размер L
200 г. захар
щипка сол
250 г. брашно
10 г. бакпулвер
40 г. пудинг ванилия д-р Йоткер без варене
125 г. заквасена сметана
60 мл. олио
60 мл. вода
60 г. бял шоколад

200 г. сладко от малини

За глазурата:


100 г. сирене Маскарпоне
30 г. пудра захар
1 прахче ванилия
50 г. бял шоколад
20 г. краве масло

пресни малини за декорация




Яйцата и захарта се разбиват с телена бъркалка, докато кристалите се разтопят. 
Добавят се смесените в купа


  
и разбъркани до хомогенност заквасена сметана, вода и олио 




и всичко се разбърква до получаване на пяна. 



В друга купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, солта и инстантният пудинг и сухата смес се прибавя на порции към течната,




като се разбърква. Получава се гъсто и жилаво тесто.


Накрая се прибавя нарязаният на малки парченца бял шоколад. 




Кексова форма с отвор се намазва с масло и се поръсва с брашно. 
Сипва се половината от кексовото тесто и се заглажда.


Добавя се сладкото от малини, предварително претрито през цедка, за да се отделят семките.


Отгоре се сипва останалото тесто


и с помощта на шишче се правят няколко въртеливи движения, за да се получат красиви шарки.



Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор около 40 минути.



Готовият кекс се изважда от формата и се оставя да се охлади напълно.
За глазурата маслото и шоколада се слагат в порцеланова купа и се стапят в микровълнова фурна за 20-25 секунди и се разбъркват.



Сиренето Маскарпоне се смесва с пудрата захар и ванилията.


Добавя се шоколадовата смес и всичко се разбърква.


Глазурата се слага за 20 секунди в микровълновата фурна, за да се втечни


и с нея се полива сладкишът.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...