неделя, 5 юни 2016 г.

Сладка пица "Резен диня" 






Адаптирано от тук:

Продукти за 4-6 порции:


За блата:

2 яйца размер М
40 г. захар
40 г. брашно
20 г. течно краве масло
3-4 г. бакпулвер
1 щипка сол
10 г. ванилена захар

За крема:

250 г. маскарпоне
10 г. ванилена захар
120 г. пудра захар

За декориране:

2 броя киви
500 г. пресни ягоди
10-15 г. натурален шоколад нарязан на малки парченца или шоколадов чипс





Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
Прибавят се солта и течното масло на тънка струйка. Добавят се на порции пресятото с бакпулвера брашно и всичко се разбърква до хомогенност. 
Сместа се сипва в застлана с хартия за печене тортена форма със свалящ се ринг с диаметър 22 см., предварително намаслена и се заглажда.



Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор около 10 минути до готовност. 



Изпечената платка се оставя да се охлади върху метална решетка и се поставя в подходяща чиния.



За крема маскарпонето се смесва с пудрата захар и ванилията



и се разбърква добре с лъжица.



Сипва се върху блата



и се разпределя равномерно. 
Кивитата се обелват и се режат на две по дължина, а след това на тънки резени, които се подреждат по ръба на пицата. 



Ягодите се измиват, подсушават се и се почистват от дръжките. Режат се на парченца като се използва само външната наситено червена част на плодовете. Подреждат се върху останалата част от крема. 



Шоколадът се нарязва на малки парченца, които се подреждат тук там върху ягодите, за да имитират семките на динята. 
Пицата се разрязва на две равни части, за да заприлича на два резена диня.


Забележка: Ако десертът ще се сервира на следващият ден, плодовете трябва да се намажат с разтопен на водна баня желатин, за да останат свежи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...