Продукти за 4-6 порции:
За картофеното пюре:
800 г. обелени и
нарязани на кубчета картофи
100 мл. прясно мляко
40 г. краве масло
сол
черен пипер
индийско орехче
1 яйце
70 г. сирене Чедър
3 стръка зелен лук,
нарязан на ситно
сол и черен пипер на вкус
80 г. брашно
олио за намазмане на
тавата
галета за поръсване на
тавата
50 г. сирене Чедър за
поръсване
Заквасена сметана и пера
зелен лук за гарниране
Нарязаните картофи се сваряват за 20 минути във вряща подсолена вода, отцеждат се
Към готовото картофено пюре се добавят яйцето, настърганото сирене Чедър, накълцаният на ситно зелен лук, пресятото брашно, сол и черен пипер на вкус
Керамична форма за печене с размери 25 х 18 см. се намазва с мазнина и се поръсва с галета.
Ястието се пече в предварително подгрята на 200 градуса фурна около 20-25 минути до получаване на апетитен златист загар.
Готовото ястие се оставя да се охлади за 30-40 минути,
след което се реже на парчета и се сервира гарнирано със заквасена сметана и нарязани на ситно пера зелен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар