Мини банички със сирене
Продукти:
500 г. кори за баница
200 мл. топло прясно мляко
7 г. суха мая или 1/2 пакетче прясна
5 г. захар
5 г. сол
100 мл. олио
За плънката:
200 г. сирене
200 г. извара
1 белтък
За намазване:
1 жълтък
10 мл. олио
10 мл. прясно мляко
Към топлото прясно мляко се добавят маята, захарта, солта и олиото.
За плънката сиренето и изварата се намачкват с вилица и се смесват с белтъка.
За всяко руло са ни нужни по 3 бр. кори. Всяка кора се намазва с част от сместа с помощта на четка
Така се оформят и останалите кори и готовите рула се подреждат в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Намазват се с разбитият жълтък, смесен с прясното мляко и олиото и се пекат в предварително подгрята на 180 градуса фурна до златисто.
Забележка: Баницата може да се нареже на малки рулца преди да бъде изпечена. Тогава не се налага да се охлажда 30 минути, а може да се консумира веднага.
Страшно сполучлива баничка,сърдечни благодарности!Не се надявах на такъв резултат само с едно яйце!Не,че не съм опитвала,но не ми хареса нито един модел досега!Ще влезе в графа,,Любими'!Поздрав!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ани! Толкова много ме зарадва! Поздрав и от мен!
ОтговорИзтриване