четвъртък, 25 август 2016 г.

Мини банички със сирене



































Продукти:


500 г. кори за баница
200 мл. топло прясно мляко
7 г. суха мая или 1/2 пакетче прясна
5 г. захар
5 г. сол
100 мл. олио

За плънката:

200 г. сирене
200 г. извара
1 белтък

За намазване:

1 жълтък
10 мл. олио
10 мл. прясно мляко



Към топлото прясно мляко се добавят маята, захарта, солта и олиото.


Сместа се разбърква до хомогенност и се оставя да шупне. 



За плънката сиренето и изварата се намачкват с вилица и се смесват с белтъка.



За всяко руло са ни нужни по 3 бр. кори. Всяка кора се намазва с част от сместа с помощта на четка


и върху нея се слага следващата. Върху намазаната трета кора, в единят и по-тесен край се слага част от плънката


и се завива на стегнато руло. 

























Така се оформят и останалите кори и готовите рула се подреждат в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Намазват се с разбитият жълтък, смесен с прясното мляко и олиото и   се пекат в предварително подгрята на 180 градуса фурна до златисто.


Готовата баница се изважда от фурната и се оставя да се охлади за 30 минути след което се реже на малки банички.  
Забележка: Баницата може да се нареже на малки рулца преди да бъде изпечена. Тогава не се налага да се охлажда 30 минути, а може да се консумира веднага.


















2 коментара:

  1. Страшно сполучлива баничка,сърдечни благодарности!Не се надявах на такъв резултат само с едно яйце!Не,че не съм опитвала,но не ми хареса нито един модел досега!Ще влезе в графа,,Любими'!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ани! Толкова много ме зарадва! Поздрав и от мен!

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...