Продукти за 4 порции (16 броя):
3 бр. тиквички ~ 700 г.
1 морков ~ 50 г.
75 г. киноа
100 г. галета
50 г. ситно смлени орехови ядки
2 яйца размер L
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/3 връзка копър
1/3 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
За млечния сос:
250 г. кисело мляко
2 скилидки пресован чесън
В купа се смесват отцедените тиквички, киноата, галетата, смлените орехи, настърганият на ситно морков, яйцата, нарязаните на ситно лук и чесън, накълцаните магданоз и копър, сол и черен пипер
От сместа се оформят 16 кюфтета, които се пържат в сгорещена мазнина
Поднасят се със сос, приготвен от разбитото кисело мляко и пресованите скилидки чесън.
Правих ги два пъти на фурна - много сполучлива рецепта. Благодаря ви че я споделихте!
ОтговорИзтриванеПравих ги два пъти на фурна - много сполучлива рецепта. Благодаря ви че я споделихте!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване