сряда, 22 ноември 2017 г.
















Продукти:

2 продълговати патладжана ~ 1 кг.
брашно за овалване
олио за пържене

За плънката:

150 г. моркови
150 г. кромид лук
3 сварени яйца
100 г. настърган кашкавал
1 скилидка чесън
няколко стръкчета магданоз
200 г. лека майонеза
сол и черен пипер на вкус
30 мл. олио




Патладжаните се нарязват по дължина на филии с дебелина 1-1,5 см. 


Посоляват се и се оставят за 20-30 минути да се отцедят от горчивият сок. След това се изплакват и се подсушават с домакинска хартия.


Патладжаните могат да се овалят в брашно и да се изпържат или да се намажат с мазнина и да се изпекат на грил тиган. 
Оставят се да изстинат.



За плънката лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва на едро ренде. 


В тиган се сгорещява мазнината и зеленчуците се задушават под капак на умерен огън за 10-12 минути, като се разбъркват от време на време. Оставят се да поизстинат. 


Добавят се настърганите яйца и кашкавал, пресованата скилидка чесън, накълцаният магданоз, майонезата, сол и черен пипер на вкус 


и всичко се разбърква добре. 


С така приготвената плънка се намазват патладжаните


и се завиват на стегнати рула. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...