Продукти:
2
продълговати патладжана ~ 1 кг.
брашно
за овалване
олио
за пържене
За плънката:
150
г. моркови
150
г. кромид лук
3
сварени яйца
100
г. настърган кашкавал
1
скилидка чесън
няколко
стръкчета магданоз
200
г. лека майонеза
сол
и черен пипер на вкус
30
мл. олио
Патладжаните
се нарязват по дължина на филии с дебелина 1-1,5 см.
Посоляват се и се оставят
за 20-30 минути да се отцедят от горчивият сок. След това се изплакват и се
подсушават с домакинска хартия.
Патладжаните могат да се овалят в брашно и да
се изпържат или да се намажат с мазнина и да се изпекат на грил тиган.
За плънката
лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва на едро ренде.
В тиган се
сгорещява мазнината и зеленчуците се задушават под капак на умерен огън за
10-12 минути, като се разбъркват от време на време. Оставят се да поизстинат.
Добавят се настърганите яйца и кашкавал, пресованата скилидка чесън,
накълцаният магданоз, майонезата, сол и черен пипер на вкус
и всичко се
разбърква добре.
С така
приготвената плънка се намазват патладжаните
и се завиват на
стегнати рула.
Няма коментари:
Публикуване на коментар