четвъртък, 23 ноември 2017 г.
















Продукти за форма с диаметър 28 см.:

400 мл. топло прясно мляко
20 г. прясна мая или 7 г. суха
5 г. захар
5 г. сол
2 яйца
300 г. сирене
400 г. брашно


40 мл. олио

40 г. нарязано на малки кубчета краве масло




В купа се прави квас от топлото прясно мляко, маята, захарта и 150 г. от брашното и се оставя да шупне. 




Добавят се яйцата (едно по едно) 



и  се разбъркват. Прибавя се брашното на порции 



и сместа се разбива до хомогенност. Към полученото гъсто тесто 



се добавя натрошеното сирене и сол на вкус. 




Разбърква се.
Олиото се сипва в тавата, предварително покрита с хартия за печене. 



Добавя се тестото и се разстила равномерно. 



Отгоре се подрежда нарязаното на кубчета краве масло.



Тутманикът се оставя на топло да втаса за 20-30 минути 



и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на апетитен златист загар (около 45 минути). 



Оставя се да се охлади за 30 минути и се нарязва на парчета. 


Поднася се с кисело мляко или айран.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...