вторник, 21 ноември 2017 г.







Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:


За бисквитената основа:

140 г. солени бисквити (аз използвах Cizi)
60 г. разтопено краве масло

За чийзкрема:

250 г. рикота или фина извара
250 г. крема сирене
250 г. заквасена сметана
100 г. песто
сол на вкус
15 г. желатин на д-р Йоткер + 75 мл. студена вода


За декориране:

50-60 г. свежа градинска салата
150 г. чери домати 















Бисквитите се сипват в купата на блендера 


и се смилат. Добавя се течното краве масло 


и сместа се разбърква до получаване на маслени трохи. 
Кръгла форма с подвижен ринг се застила с хартия за печене, а стените й се намазват с масло. Сипват се влажните трохи и се притискат с лъжица 


до получаване на стабилна основа. 


Прибира се в хладилника за 30 минути, за да стегне.
За крема в купа се сипват рикотата, крема сиренето, заквасената сметана, пестото и разтопеният на водна баня желатин. 


Всичко се разбърква до хомогенност и се изсипва върху бисквитената основа. 


Формата се прибира в хладилника за няколко часа, за да може кремът да стегне напълно.


Преди сервиране чийзкейкът се гарнира със свежа градинска салата и чери домати и се полива със струйка зехтин.




2 коментара: