вторник, 7 ноември 2017 г.


Продукти за 28-30 броя:

1250 г. стари картофи
1 глава кромид лук или 1 стрък праз
200 г. сирене
1 яйце
1/2 връзка магданоз
2 ч. л. сух риган или чубрица
2 с. л. универсална подправка 
сол и черен пипер на вкус

50-60 г. брашно за овалване
2 яйца за потапяне

олио за пържене


Картофите се измиват и се сваряват цели. Докато са топли се обелват, а след като изстинат се намачкват с преса за картофи 


или се настъргват на ренде. Прибавят се нарязаният на дребно кромид лук (праз), магданозът, настърганото сирене, яйцето и подправките. 


Сместа се омесва 


и от нея се оформят кюфтета, които се овалват в брашно, 


потапят се в разбитите яйца 


и се пържат 


до златисто. Отцеждат се върху домакинска хартия 


и се поднасят с кисело мляко или зелена салата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...