Продукти за 28-30 броя:
1250
г. стари картофи
1
глава кромид лук или 1 стрък праз
200
г. сирене
1
яйце
1/2
връзка магданоз
2
ч. л. сух риган или чубрица
2
с. л. универсална подправка
сол
и черен пипер на вкус
50-60
г. брашно за овалване
2
яйца за потапяне
олио
за пържене
Картофите се
измиват и се сваряват цели. Докато са топли се обелват, а след като изстинат се
намачкват с преса за картофи
или се настъргват на ренде. Прибавят се нарязаният
на дребно кромид лук (праз), магданозът, настърганото сирене, яйцето и
подправките.
Сместа се омесва
и от нея се оформят кюфтета, които се овалват в
брашно,
потапят се в разбитите яйца
и се пържат
до златисто.
Отцеждат се върху домакинска хартия
и се поднасят с кисело мляко или зелена
салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар