Продукти за форма с
диаметър 22-23 см.:
За бисквитената основа:
140
г. солени бисквити (аз използвах Cizi)
60
г. разтопено краве масло
За чийзкрема:
250
г. рикота или фина извара
250
г. крема сирене
250
г. заквасена сметана
100
г. песто
сол
на вкус
15
г. желатин на д-р Йоткер + 75 мл. студена вода
За декориране:
50-60
г. свежа градинска салата
150
г. чери домати
Бисквитите се
сипват в купата на блендера
и се смилат. Добавя се течното краве масло
и сместа се
разбърква до получаване на маслени трохи.
Кръгла форма с подвижен ринг се
застила с хартия за печене, а стените й се намазват с масло. Сипват се влажните
трохи и се притискат с лъжица
до получаване на стабилна основа.
Прибира се в
хладилника за 30 минути, за да стегне.
За крема в
купа се сипват рикотата, крема сиренето, заквасената сметана, пестото и
разтопеният на водна баня желатин.
Всичко се разбърква до хомогенност и се
изсипва върху бисквитената основа.
Формата се прибира в хладилника за няколко
часа, за да може кремът да стегне напълно.
Преди
сервиране чийзкейкът се гарнира със свежа градинска салата и чери домати и се
полива със струйка зехтин.
Разкошен !
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Мерси, Ели! :)
ОтговорИзтриване