вторник, 26 юни 2018 г.

Свежа салата с картофи, репички и краставици



Продукти за 4 порции:

6 средни картофа ~ 600 г.  
10 репички
1 свежа краставица
4 стръка зелен лук
1/2 връзка копър
100 мл. гореща вода + 5 г. универсална подправка
сол и черен пипер на вкус

За дресинга:

40 мл. олио
30-40 мл. ябълков оцет
1 с. л. горчица



Картофите се измиват и без да се белят се варят в подсолена вода до готовност (около 20 минути след завирането на водата). 



Заливат се със студена вода и се оставят да се охладят за 30 минути. Обелват се и се нарязват на  тънки филийки. Слагат се в купа.



Заливат се със зеленчуковият бульон, приготвен от 100 мл. гореща вода и 1 ч. л. универсална подправка. 



Разбъркват се и се оставят настрана за 20 минути, за да се овкусят добре.



Репичките се измиват, почистват се от дръжките и се нарязват на кръгчета.
Краставицата се измива и се обелва на ивици. Разрязва се на две по дължина и след това тънки резенчета.



Зеленият лук и копъра се нарязват на ситно. 



Всички продукти се добавят към картофите 



и се разбъркват внимателно с дървена лъжица.
За дресинга, в бурканче се слагат горчицата, олиото и оцета. Слага се капачката на буркана и всичко се разбива енергично. Дресингът се излива върху салатата. 



Подправя се със сол и черен пипер. 



Салатата се сервира самостоятелно или като гарнитура към скара.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...