Продукти:
2 кг. бели люти чушки
3 с. л. зехтин или олио
300 г. моркови
3-4 стръка целина
5-6 скилидки чесън
За горещата марината:
350 мл. оцет
350 г. захар
сол на вкус (сложих 60-80 г.)
Чушките се измиват и се почистват от дръжките.
Морковите, целината и чесънът се режат на малки парчета.
Мазнината се загрява в тиган. Прибавят се чушките и се сотират докато се зачервят. Добавят се и нарязаните зеленчуци и се готвят още 10 минути.
За маринатата оцетът и захарта се смесват в касерола и се слага на котлона да заврят. Добавя се сол на вкус.
Топлите чушки се разпределят в буркани и се заливат с горещата марината.
Обръщат се с капачките надолу и се оставят така да изстинат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар