неделя, 9 октомври 2016 г.




















Адаптирано от тук

Продукти:


2 кг. бяло грозде (използвах Александрийски мискет)
1 кг. червено грозде (използвах Мавруд)
1 кг. кристална захар
100 г. печени орехови ядки
20 мл. уиски



Отделените от чепките гроздови зърна


се слагат в дълбока тава и се посипват със захарта. Тавата се слага във фурната на 200 градуса и се пече около 3 часа, като периодично се разбърква. Когато сосът се сгъсти и започне да образува мехурчета сладкото е готово. 
Тавата се изважда от фурната и се добавят нарязаните орехови ядки и уискито.


Сладкото се разбърква добре и се разпределя в сухи бурканчета, които се затварят и се обръщат с капачката надолу. Оставят се така да изстинат.



Да Ви е сладко!




















Няма коментари:

Публикуване на коментар