вторник, 25 октомври 2016 г.




Продукти:

2 кг. ябълки Синапки или други
1 кг. захар
100 мл. вода
1/3 ч. л. лимонена киселина





Ябълките се обелват, почистват се от семките и се слагат в купа със студена вода и лимонов сок, за да не потъмнеят. Настъргват се на едро ренде и се сипват в подходяща тенджера.



Посипват се със захарта, поливат се с водата и сместа се слага на котлона да заври.




Конфитюрът се вари докато се сгъсти, като 2-3 минути преди да се свали от огъня се добавя лимонената киселина.
Горещият конфитюр се сипва в сухи, затоплени бурканчета, които се затварят и се обръщат с капачките надолу. 









2 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...