Ябълков чийзкейк
"Златна есен"
Това е втората рецепта, с която участвах в списанието SO into FOOD (брой 6) -"Цветовете на есента"!
"Златна есен"
Това е втората рецепта, с която участвах в списанието SO into FOOD (брой 6) -"Цветовете на есента"!
Продукти за форма с диаметър 17 см:
За блата:
150 г. фино смлени бисквити
50 г. течно краве масло
За чийзкрема:
350 г. натурално крем сирене
Филаделфия
200 г. заквасена сметана
80 г. пудра захар
кората на 1/2 лимон
5 г. желатин + 25 мл.
студена вода
За ябълковият слой:
250 г. ябълки
сокът на 1/2 лимон
50 г. захар
1/2 ч. л. канела
5 г. желатин + 25 мл.
студена вода
100 мл. вода
Тортена форма с подвижен борд и с диаметър 17 см. се покрива с
хартия за печене.
Маслените трохи се сипват в нея, разпределят се и се притискат добре, докато се получи стабилна основа.
Маслените трохи се сипват в нея, разпределят се и се притискат добре, докато се получи стабилна основа.
Прибира се в хладилника за 30 минути.
За чийзкрема в купа се смесват крем сиренето и заквасената сметана. Добавят се пудрата захар, настърганата лимонова кора
За чийзкрема в купа се смесват крем сиренето и заквасената сметана. Добавят се пудрата захар, настърганата лимонова кора
За ябълковият слой ябълките се измиват, обелват се, почистват се
от семките и се режат на тънки филийки.
Слагат се в тенджера заедно с лимоновият сок, захарта, канелата и
водата.
Варят се около 5 минути на слаб огън.
Добавя се стопеният на водна баня
желатин. Сместа се оставя да изстине 30 минути и се сипва върху чийзкрема, като
ябълките се разпределят равномерно.
Чийзкейкът се охлажда за 3-4 часа и е готов за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар