Продукти за форма с
диаметър 22 см.:
За палачинките:
3
яйца
600
мл. прясно мляко
щипка
сол
25
г. захар
1/4
ч. л. бакпулвер
250
г. брашно
20
г. течно краве масло
1
с. л. коняк или 1/2 ампула ромова есенция
За ваниловият крем:
1
пакетче премиум пудинг ванилия на д-р Йоткер (34 г.)
500
мл. прясно мляко
100
г. захар
За шоколадовият крем:
1
пакетче премиум пудинг шоколад на д-р Йоткер (34 г.)
500
мл. прясно мляко
100
г. захар
За поръсване:
80
г. настърган натурален шоколад
За
палачинките яйцата се разбиват със захарта, солта, кравето масло и коняка
(ромовата есенция). Добавя се прясното мляко и пресятото с бакпулвера брашно на
порции. Всичко се разбива с телена бъркалка до хомогенизиране.
От тестото се
изпичат 11 палачинки с диаметър 22 см.
Двата вида
крем се приготвят според указанието на опаковката.
Тортена форма
с подвижен ринг и диаметър 22 см. се застила с хартия за печене, а стените и се
намазват с масло. На дъното на формата се слага една палачинка
и се намазва с
ванилов крем.
Останалите 10
палачинки се намазват с шоколадовият крем и се навиват на стегнати рула.
Върху
палачинката, покрита с бял крем се подреждат 5 палачинкови рула.
Сипва се 1/3
от ваниловият крем и се разстила.
Върху него се подреждат и останалите
пет ролки.
Отгоре се разпределя останалият бял крем и се заглажда.
Формата се
прибира в хладилника за 5-6 часа.
Тортата се
изважда в подходяща чиния и се поръсва обилно с настърган шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар