неделя, 7 май 2017 г.





Продукти за форма с диаметър 22 см.:

За палачинките:

3 яйца
600 мл. прясно мляко
щипка сол
25 г. захар
1/4 ч. л. бакпулвер
250 г. брашно
20 г. течно краве масло
1 с. л. коняк или 1/2 ампула ромова есенция

За ваниловият крем:

1 пакетче премиум пудинг ванилия на д-р Йоткер (34 г.)
500 мл. прясно мляко
100 г. захар

За шоколадовият крем:

1 пакетче премиум пудинг шоколад на д-р Йоткер (34 г.)
500 мл. прясно мляко
100 г. захар

За поръсване:

 80 г. настърган натурален шоколад



За палачинките яйцата се разбиват със захарта, солта, кравето масло и коняка (ромовата есенция). Добавя се прясното мляко и пресятото с бакпулвера брашно на порции. Всичко се разбива с телена бъркалка до хомогенизиране.
От тестото се изпичат 11 палачинки с диаметър 22 см. 
Двата вида крем се приготвят според указанието на опаковката.
Тортена форма с подвижен ринг и диаметър 22 см. се застила с хартия за печене, а стените и се намазват с масло. На дъното на формата се слага една палачинка 


и се намазва с ванилов крем.


Останалите 10 палачинки се намазват с шоколадовият крем и се навиват на стегнати рула.


Върху палачинката, покрита с бял крем се подреждат 5 палачинкови рула. 


Сипва се 1/3 от ваниловият крем и се разстила. 


Върху него се  подреждат и останалите пет ролки. 


Отгоре се разпределя останалият бял крем и се заглажда. 


Формата се прибира в хладилника за 5-6 часа. 
Тортата се изважда в подходяща чиния и се поръсва обилно с настърган шоколад.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...