Продукти:
600-650
г. калмари ~ 4-6 туби
20
мл. соев сос
1/2 ч. л. едро смляно чили
За темпурата:
100
г. брашно
100
г. царевично нишесте
200
мл. газирана вода
сол
и черен пипер на вкус
1/2
ч. л. чесън на прах
брашно
за овалване
~ 200 мл. олио за пържене
Калмарите се
почистват под течаща вода от ципата. След това се отстранява гъвкавият гръбнак
и вътрешностите (ако има такива) и тубите се измиват добре. Подсушават се върху
домакинска хартия
и се нарязват на кръгчета с дебелина 1-2 см.
и се нарязват на кръгчета с дебелина 1-2 см.
В купа се
сипват соевият сос и смляното чили. Добавят се калмарите,
разбъркват се добре с подправките и се оставят да се мариноват за 30 минути.
разбъркват се добре с подправките и се оставят да се мариноват за 30 минути.
В купа се смесват
брашното, нишестето, солта, черният пипер и чесънът на прах.
Добавя се ледено студената газирана вода
и се разбърква до получаване на кашичка без бучки.
Добавя се ледено студената газирана вода
и се разбърква до получаване на кашичка без бучки.
Калмарите се
отцеждат от маринатата и се овалват в брашно,
като се изтупват добре от излишното. След това се потапят в темпурата
и се пържат в дълбок съд със сгорещена мазнина (170-180 градуса) до златисто.
като се изтупват добре от излишното. След това се потапят в темпурата
и се пържат в дълбок съд със сгорещена мазнина (170-180 градуса) до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар