Продукти за 4 порции:
1
кг. дребни пресни картофи
50
г. галета
1
ч. л. сух риган
1/2
ч. л. сух чесън
1
с. л. универсална подправка
1
ч. л. червен пипер
сол
и черен пипер на вкус
60
мл. олио или зехтин
150
мл. бира
пресен
копър за поръсване
Картофите се
измиват старателно без да се белят и се слагат в подходяща тава.
В купичка се смесват
сухите подправки и галетата.
Добавят се бирата и олиото и се разбъркват.
Получената
смес се сипва при картофите и всичко се разбърква добре, за да могат
подправките да се разпределят равномерно и да овкусят всяко картофче.
Пекат се в
предварително загрята на 200 градуса фурна, до получаване на апетитна златиста
коричка.
Поръсват се с
пресен копър.
Чудесна идея! Благодаря!
ОтговорИзтриванеМерси! :)
Изтриване