петък, 26 май 2017 г.



Адаптирано от тук

Продукти за 2 порции:

За крема:

1 добре узряло авокадо
2 зрели банана
50 г. натурален шоколад
25 г. неподсладено какао
50-60 г. мед

За декориране:

ягоди
накълцан шамфъстък
листенца прясна мента




Авокадото се разрязва надлъжно на две половини. Костилката се отстранява. С нож се правят   разрези на кръст 


и с лъжичка се отделя месестата част от кората.
Бананите се обелват и се нарязват на кръгчета.
Шоколадът се стапя на водна баня или в микровълнова фурна за 1 минута. Добавят се какаото и меда 


и  се разбъркват.


Всички съставки се сипват в купата на пасатора
и се пасират до гладкост.
Готовият крем се разпределя в чаши. Гарнира се с ягоди, накълцан шамфъстък и листенца свежа мента.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...