Адаптирано от тук
Продукти за 2 порции:
За крема:
1 добре узряло авокадо
2 зрели банана
50 г. натурален шоколад
25 г. неподсладено какао
50-60 г. мед
За декориране:
ягоди
накълцан шамфъстък
листенца прясна мента
Авокадото се разрязва надлъжно на
две половини. Костилката се отстранява. С нож се правят разрези на кръст
и с лъжичка се отделя месестата част от кората.
Бананите се обелват и се нарязват на
кръгчета.
Шоколадът се
стапя на водна баня или в микровълнова фурна за 1 минута. Добавят се какаото и
меда
и се разбъркват.
Всички
съставки се сипват в купата на пасатора
и се пасират до гладкост.
Готовият крем
се разпределя в чаши. Гарнира се с ягоди, накълцан шамфъстък и листенца свежа
мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар