Продукти за 4 порции:
За тестото:
120
мл. топла вода
3
г. суха мая или 9 г. свежа
240-250
г. брашно
5
г. захар
2
щипки сол
20
мл. олио
За гарниране:
200
г. бекон
1
средна глава кромид лук
200
г. заквасена сметана
перата
на 1/2 връзка зелен лук
От топлата
вода, маята, захарта и 100 г. от брашното се прави квас и се оставя да шупне.
Добавят се олиото, солта и останалото брашно и се омесва меко, нелепнещо по
пръстите тесто. Намазва се с мазнина, поставя се в купа и се оставя на топло да
втаса.
Беконът се
нарязва на малки кубчета,
а старият лук на тънки кръгчета.
В купа се
разбъркват заквасената сметана с нарязаните на ситно пера зелен лук.
Втасалото
тесто се разточва на тънка кора върху хартия за печене и се
намазва
равномерно със заквасената сметана.
Отгоре се
подреждат кръгчетата лук и беконът.
Фламкухенът
се пече в предварително загрята на 220 градуса с вентилатор фурна 12-15 минути.
Сервира се
веднага!
Няма коментари:
Публикуване на коментар