понеделник, 29 май 2017 г.




Продукти за 4 порции:


За тестото:

120 мл. топла вода
3 г. суха мая или 9 г. свежа
240-250 г. брашно
5 г. захар
2 щипки сол
20 мл. олио

За гарниране:

200 г. бекон
1 средна глава кромид лук
200 г. заквасена сметана
перата на 1/2 връзка зелен лук



От топлата вода, маята, захарта и 100 г. от брашното се прави квас и се оставя да шупне. Добавят се олиото, солта и останалото брашно и се омесва меко, нелепнещо по пръстите тесто. Намазва се с мазнина, поставя се в купа и се оставя на топло да втаса.
Беконът се нарязва на малки кубчета, 


а старият лук на тънки кръгчета.


В купа се разбъркват заквасената сметана с нарязаните на ситно пера зелен лук.


Втасалото тесто се разточва на тънка кора върху хартия за печене и се


намазва  равномерно със заквасената сметана.


Отгоре се подреждат кръгчетата лук и беконът.


Фламкухенът се пече в предварително загрята на 220 градуса с вентилатор фурна 12-15 минути.
Сервира се веднага!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...