четвъртък, 4 май 2017 г.



Продукти за 4 порции:

600 г. пилешко филе
1 глава кромид лук
4 стръка пресен чесън
3-4 скилидки чесън
50 г. брашно
5 г. червен пипер
50 мл. олио
сол и черен пипер на вкус
5-6 зърна черен пипер



Пилешкото филе се измива, нарязва се на едри парчета и се слага в касерола. Залива се със студена вода и се подправя със сол и черен пипер на зърна. Вари се на умерен огън 25-30 минути до готовност.
В дълбок тиган или тенджера се сгорещява мазнината. 
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в нея 5-6 минути, докато омекне. Добавя се нарязаният пресен чесън.


Сипва се брашното и се разбърква 1-2 минути, 


докато придобие кремав цвят. Прибавя се червеният пипер и се разбърква енергично за 5-6 секунди. 



Залива се с прецеденият пилешки бульон (1 литър).



Пилешкото филе се накъсва на конци и се слага в соса, 



заедно с нарязаните на филийки скилиди чесън. 
Ястието се вари още 10 минути 



и е готово за сервиране.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...