Продукти за 4 порции:
600
г. пилешко филе
1
глава кромид лук
4
стръка пресен чесън
3-4
скилидки чесън
50
г. брашно
5
г. червен пипер
50
мл. олио
сол
и черен пипер на вкус
5-6
зърна черен пипер
Пилешкото
филе се измива, нарязва се на едри парчета и се слага в касерола. Залива се със
студена вода и се подправя със сол и черен пипер на зърна. Вари се на умерен
огън 25-30 минути до готовност.
В дълбок
тиган или тенджера се сгорещява мазнината.
Лукът се
нарязва на ситно и се задушава в нея 5-6 минути, докато омекне. Добавя се
нарязаният пресен чесън.
Сипва се
брашното и се разбърква 1-2 минути,
докато придобие кремав цвят. Прибавя се
червеният пипер и се разбърква енергично за 5-6 секунди.
Залива се с прецеденият пилешки бульон (1 литър).
Залива се с прецеденият пилешки бульон (1 литър).
Няма коментари:
Публикуване на коментар