Продукти:
За тестото:
120
г. студено краве масло, нарязано на кубчета
240
г. брашно
5
г. бакпулвер
120
г. захар
80
г. кокосови стърготини
2
с. л. студена вода
250
г. конфитюр от ягоди или малини
В купа се
сипват пресятото с бакпулвера брашно, кравето масло, захарта, кокосовите
стърготини и студената вода и всичко се разбърква с пръсти до получаване на
едри маслени трохи.
Тавичка с размери 20х25 см. се намазва с масло.
Сипват
се половината от маслените трохи и се разстилат. Основата се пече в
предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Изважда се и върху
нея равномерно се разпределя конфитюрът. Отгоре се сипват останалите маслени
трохи и сладкишът се допича още 20 минути на същата температура.
Оставя се да
се охлади и се нарязва на малки парченца (16 или 20) според предпочитанията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар