сряда, 28 юни 2017 г.




Продукти:


За тестото:


120 г. студено краве масло, нарязано на кубчета
240 г. брашно
5 г. бакпулвер
120 г. захар
80 г. кокосови стърготини
2 с. л. студена вода

250 г. конфитюр от ягоди или малини




В купа се сипват пресятото с бакпулвера брашно, кравето масло, захарта, кокосовите стърготини и студената вода и всичко се разбърква с пръсти до получаване на едри маслени трохи. 
Тавичка с размери 20х25 см. се намазва с масло.
Сипват се половината от маслените трохи и се разстилат. Основата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Изважда се и върху нея равномерно се разпределя конфитюрът. Отгоре се сипват останалите маслени трохи и сладкишът се допича още 20 минути на същата температура.

Оставя се да се охлади и се нарязва на малки парченца (16 или 20) според предпочитанията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...