Продукти:
За какаовата смес:
190 г. меко масло
220 г. пудра захар
2 яйца
125 г. брашно
50 г. какао на Д-р Йоткер
За бялата смес:
250 г. рикота
50 г. пудра захар
За кафявата смес мекото масло се разбива със захарта. Добавят се едно по едно яйцата, като разбиването продължава до получаването на пухкав бял крем.
В купа се пресяват брашното и какаото
и се прибавят на порции към маслено-яйчената смес. Сместа се разбива до гладкост.
За бялата смес рикотата се разбърква с пудрата захар с помощта на телена бъркалка. Добавя се яйцето и се разбива до хомогенност.
Продълговата форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с брашно. Сипва се шоколадовата смес и върху нея се разпределя рикота слоя.
С шпатула се разбъркват двете смеси с плавни движения.
Кексът се заглажда отгоре и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 45 - 50 минути.
Здравейте! :) Пека кекса в момента, но ме притесни това, че в рецептата няма набухвател. Така ли трябва да бъде? Благодаря!
ОтговорИзтриванеВидях, че сте дала линк към източника :) междувременно опекох кекса. Много вкусен! Благодаря ви за рецептата! :)
ОтговорИзтриване