петък, 22 януари 2016 г.


Продукти:


За какаовата смес: 

190 г. меко масло
220 г. пудра захар
2 яйца
125 г. брашно
50 г. какао на Д-р Йоткер


За бялата смес:


250 г. рикота
50 г. пудра захар
1 яйце




За кафявата смес мекото масло се разбива със захарта. Добавят се едно по едно яйцата, като разбиването продължава до получаването на пухкав бял крем.



В купа се пресяват брашното и какаото



и се прибавят на порции към маслено-яйчената смес. Сместа се разбива до гладкост. 



За бялата смес рикотата се разбърква с пудрата захар с помощта на телена бъркалка. Добавя се яйцето и се разбива до хомогенност. 



Продълговата форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с брашно. Сипва се шоколадовата смес и върху нея се разпределя рикота слоя.



С шпатула се разбъркват двете смеси с плавни движения.



Кексът се заглажда отгоре и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 45 - 50 минути. 




Забележка: След изпичане кексът трябва да остане с леко влажна вътрешност, която след изстиването на сладкиша се втвърдява! Така че не го печете повече от указаното време! 

























2 коментара:

  1. Здравейте! :) Пека кекса в момента, но ме притесни това, че в рецептата няма набухвател. Така ли трябва да бъде? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Видях, че сте дала линк към източника :) междувременно опекох кекса. Много вкусен! Благодаря ви за рецептата! :)

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...