Кюфтенца със сметанов сос
Източник: Наслада с Катерина
Продукти за 4 порции:
За кюфтенцата (24 броя):
500 г. кайма
1 глава кромид лук (около 100 г.) + 2 с. л. олио
1 яйце
50 г. галета
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух чесън
3-4 щипки настъргано индийско орехче
1 щипка смлени зърна бахар
3-4 щипки настъргано индийско орехче
1 щипка смлени зърна бахар
2 щипки суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
мазнина за пържене на кюфтенцата
За соса:
30 г. краве масло
60 г. брашно
1 литър гореща вода
1 с. л. Pikantina за супи или друга универсална подправка
1/2 ч. л. чесън на прах
300 г. заквасена сметана
магданоз и пера зелен лук за поръсване
Лукът се нарязва на ситно
Към каймата се добавят яйцето, галетата, лукът с подправките, кимионът, идийското орехче, бахарът, солта и черият пипер на вкус
За соса в дълбок тиган се сгорещява маслото и към него се добавя брашното. Запича се около минута
Ммммммм!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар