понеделник, 11 януари 2016 г.

Чаен сладкиш със сушени плодове







Продукти:


300 г. сушени плодове ( смокини, стафиди, кайсии, портокалови корички и др.) + 1 с. л. коняк + 1 с. л. вода
120 г. краве масло
3 яйца
130 г. брашно
10 г. ванилена захар
щипка сол
120 г. захар
10 г. бакпулвер
кората на 1 лимон




Сушените плодове се нарязват на дребни парченца ( с големината на  стафида) и се накисват  в коняка и водата за 20 минути.


Маслото се разбива със захарта на крем.



Прибавят се едно по едно яйцата и се бъркат



докато напълно се усвоят от сместа. След като се получи пухкава и хомогенна смес се добавят пресятото брашно с бакпулвера, настърганата лимонова кора, солта и ванилията.



Накрая се добавят сушените плодове



и всичко се разбърква добре.



Ароматното кексово тесто се изсипва в намазнена и набрашнена кексова форма с дупка и се заглажда.



Сладкишът се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна и след това градусите веднага се намаляват на 160. Кексът се пече около 40 минути и се охлажда.


Обръща се в подходяща чиния и се поръсва с пудра захар. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...