Източник: За хората и пиците
Продукти:
500 г. брашно
200 мл. топло прясно мляко
2 яйца, от които единят жълтък се оставя за намазване
7 г. суха мая или 20 г. прясна
30 мл. олио
5 г. захар
10 г. сол
30 г. разтопено краве масло за намазване
100 - 120 г. настърган кашкавал
В купа се смесват прясното мляко, маята, захарта и 100 г. от брашното, разбъркват се и сместа се оставя да шупне. След това се добавят яйцата, олиото, солта и останалото брашно и се омесва меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя се на топло да втаса, докато удвои обема си. Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 1 см., намазва се с разтопеното краве масло и се поръсва с настърганият кашкавал.
Тавата се слага в студена фурна. След това фурната се включва на 170 градуса с вентилатор и кашкавалките се пекат до получаване на приятен златист загар.
Много добра и лесна рецепта, станаха много вкусни!
ОтговорИзтриванеМного благодаря, Маргарита! Радвам се, че са Ви харесали!
ОтговорИзтриване