понеделник, 4 януари 2016 г.
















Продукти: 


500 г. брашно
200 мл. топло прясно мляко
2 яйца, от които единят жълтък се оставя за намазване
7 г. суха мая или 20 г. прясна
30 мл. олио
5 г. захар
10 г. сол
30 г. разтопено краве масло за намазване
100 - 120 г. настърган кашкавал


В купа се смесват прясното мляко, маята, захарта и 100 г. от брашното, разбъркват се и сместа се оставя да шупне. След това се добавят яйцата, олиото, солта и останалото брашно и се омесва меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя се на топло да втаса, докато удвои обема си. Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 1 см., намазва се с разтопеното краве масло и се поръсва с настърганият кашкавал. 


Завива се на руло,


от което се режат охлювчета с дебелина около 3 см.,


които се подреждат в тава, предварително застлана с хартия за печене, като се оставя по 1 см. разстояние между тях.


Мажат се с разбития с 1 с. л. прясно мляко жълтък.


Тавата се слага в студена фурна. След това фурната се включва на 170 градуса с вентилатор и кашкавалките се пекат до получаване на приятен златист загар.





2 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...