Пълнени сладки картофи с пиле и спанак
Продукти:
2 броя сладки картофи около 700 г.
200 г. пилешко филе
100 г. замразен спанак или 200 г. пресен
сол и черен пипер на вкус
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
20 мл. олио или зехтин
30 г. краве масло
Картофите се измиват добре и се сваряват докато омекнат. Охлаждат се, нарязват се на две по дължина
и вътрешността им се издълбава с лъжичка.
Кората на картофите се намазва с мазнина. Ладийките се подреждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна 10 минути.
През това време пилешкото месо се нарязва на малки кубчета, подправя се със сол и черен пипер и се запържва
в сгорещеното олио и масло до покафеняване.
Изважда се в чиния и в останалата мазнина се задушават нарязаните на кръгчета лук и чесън и спанакът, докато омекнат. Пилешкото месо се връща в тигана. Прибавя се и намачканата сърцевина от картофите.
Ладийките се пълнят с готовата плънка
и се поръсват с настърганият кашкавал.
Запичат се 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна до получаване на приятен златист загар.
Изважда се в чиния и в останалата мазнина се задушават нарязаните на кръгчета лук и чесън и спанакът, докато омекнат. Пилешкото месо се връща в тигана. Прибавя се и намачканата сърцевина от картофите.
Сместа се подправя със сол и черен пипер и се разбърква добре.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар