петък, 11 март 2016 г.

Пълнени сладки картофи с пиле и спанак




















Адаптирано от тук


Продукти:


2 броя сладки картофи около 700 г.

200 г. пилешко филе
100 г. замразен спанак или 200 г. пресен
сол и черен пипер на вкус
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
20 мл. олио или зехтин
30 г. краве масло

50 г. кашкавал




Картофите се измиват добре и се сваряват докато омекнат. Охлаждат се, нарязват се на две по дължина



и вътрешността им се издълбава с лъжичка.



Кората на картофите се намазва с мазнина. Ладийките се подреждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна 10 минути.
През това време пилешкото месо се нарязва на малки кубчета, подправя се със сол и черен пипер и се запържва

в сгорещеното олио и масло до покафеняване.




Изважда се в чиния и в останалата мазнина се задушават нарязаните на кръгчета лук и чесън и спанакът, докато омекнат. Пилешкото месо се връща в тигана. Прибавя се и намачканата сърцевина от картофите.




Сместа се подправя със сол и черен пипер и се разбърква добре.



Ладийките се пълнят с готовата плънка



и се поръсват с настърганият кашкавал.



Запичат се 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна до получаване на приятен златист загар.


 

Да Ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...