петък, 25 март 2016 г.

Чаен сладкиш с конфитюр от кайсии и ароматен кокосов топинг















Източник: Вкусно с Йоли

Продукти:


120 г. меко краве масло
120 г. захар
2 големи яйца
200 г. брашно
10 г. ванилена захар
5 г. бакпулвер

250 г. конфитюр от кайсии

За кокосовия топинг:

60 г. меко краве масло
70 г. захар
50 мл. вода
125 г. кокосови стърготини


















За блата маслото и захарта се разбиват на крем.



Прибавят се едно по едно яйцата и сместа се разбива до пълното им усвояване.



Накрая се прибавя пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Получава се много гъсто кексово тесто. 



Тавичка с размери 22х22 см. се намазва с мазнина. 



Сипва се тестото и се разстила равномерно.



Суровият блат се намазва с конфитюра.



За кокосовият топинг в касерола се смесват маслото, захарта и водата.



Слагат се на котлона и след като сместа кипне



се добавят кокосовите стърготини. Всичко се разбърква добре.



С така приготвените кокосови трохи се поръсва намазаното с конфитюр тесто



и сладкишът



се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор 20-25 минути.



Сервира се охладен, нарязан на малки парченца с чаша ароматен чай.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...