Чаен сладкиш с конфитюр
от кайсии и ароматен кокосов топинг
Източник: Вкусно с Йоли
Продукти:
120 г. меко краве масло
120 г. захар
2 големи яйца
200 г. брашно
10 г. ванилена захар
5 г. бакпулвер
250 г. конфитюр от кайсии
За кокосовия топинг:
60 г. меко краве масло
70 г. захар
50 мл. вода
125 г. кокосови стърготини
За блата маслото и захарта се разбиват на крем.
Тавичка с размери 22х22 см. се намазва с мазнина.
Сипва се тестото и се разстила равномерно.
Суровият блат се намазва с конфитюра.
За кокосовият топинг в касерола се смесват маслото, захарта и водата.
Сервира се охладен, нарязан на малки парченца с чаша ароматен чай.
Няма коментари:
Публикуване на коментар