четвъртък, 24 март 2016 г.





Адаптирано от тук



Продукти за 4 броя:


500 г. мляно телешко месо
100 г. кромид лук
100 г. нарязани на кубчета моркови
50 г. нарязан на кубчета корен пащърнак 
100 г. замразен грах
1 стрък пресен чесън или 1 скилидка стар
1 с. л. унисос
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. сух риган
2-3 щипки кимион на зърна
1/4 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
50 мл. олио


За картофеното пюре:


500 г. картофи
40 мл. прясно мляко
40 г. краве масло
индийско орехче
сол и черен пипер на вкус






В мазнината и 2 с. л. топла вода се задушават нарязаният на ситно лук и чесън и кореноплодните, нарязани на кубчета, докато омекнат.


Добавя се каймата и с помощта на шпатула се намачква и запържва.


Поръсва се със сол, черен пипер, кимион, риган и унисос и се разбърква. Сипва се разреденото с 50 мл. топла вода доматено пюре и замразеният грах


и ястието се готви още 10 минути. 


Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се от течността и още топли се намачкват с преса за картофи или вилица. Прясното мляко се кипва и в него се слага кравето масло, за да се разтопи.


Млечната смес се сипва при картофите.


Пюрето се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и се разбърква.


Каймата със зеленчуците се разпределя в гювечетата.



















Картофеното пюре се сипва в пош и се шприцоват розички върху каймата. 




















Ястието се пече в предварително загрята на 170 градуса с вентилатор фурна, докато пюрето хване приятна кафява коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...