Словенска погача (питка с кашкавал)
Адаптирано от тук
Продукти:
200 мл. топла вода
7 г. суха мая или 20 г. прясна
1 яйце + 1 белтък
10 г. захар
5 г. сол
50 мл. олио
около 500 г. брашно
кашкавал за гарниране
1 жълтък разбит с 1 с. л. прясно мляко за намазване
черен сусам и кимион на зърна за поръсване
Приготвя се квас от топлата вода, маята, захарта и 150 г. от брашното и се оставя да шупне.
Добавя се яйцето и белтъка, олиото, солта
Кашкавалът се реше на квадрати със страни около 4 см. и с дебелина на парченцата около 1 см.
Тава с диаметър 28-30 см. се намазва с мазнина. Втасалото тесто се разстила в нея
Няма коментари:
Публикуване на коментар