неделя, 27 март 2016 г.

Пресни картофи с копър, бира и сирене




























Продукти за 4 порции:


1 кг. пресни картофи
50-60 мл. олио
1 с. л. универсална подправка
150 мл. бира
1 връзка копър

200 г. сирене



Картофите се измиват добре с четка. Без да се белят се режат на филийки с дебелина около 2 см.
Слагат се в тава заедно с олиото, универсалната подправка и бирата и се разбърква добре. 

 

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса с вентилатор фурна до получаване на златист загар. 


Копърът се нарязва на ситно и се разпределя в тавата.


Картофите се разбъркват внимателно, пекат се още 5-6 минути и се изваждат от фурната.


Поръсват се с настърганото сирене и се връщат за няколко минути  в изключената фурна.








































Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...