Продукти за 4 порции:
1 кг. пресни картофи
50-60 мл. олио
1 с. л. универсална подправка
150 мл. бира
1 връзка копър
200 г. сирене
Картофите се измиват добре с четка. Без да се белят се режат на филийки с дебелина около 2 см.
Слагат се в тава заедно с олиото, универсалната подправка и бирата и се разбърква добре.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса с вентилатор фурна до получаване на златист загар.
Копърът се нарязва на ситно и се разпределя в тавата.
Картофите се разбъркват внимателно, пекат се още 5-6 минути и се изваждат от фурната.
Поръсват се с настърганото сирене и се връщат за няколко минути в изключената фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар