Продукти за тава с диаметър 23 см.:
80 г. студено масло
150 г. брашно
3 г. сол
50 г. кисело мляко
5 г. семена чиа
За плънката:
200 г. пресни или замразени броколи
250 г. средни по големина картофи
За заливката:
3 големи яйца
150 мл. прясно мляко
150 г. течна сметана за готвене President
1 стрък пресен чесън
50 г. настърган кашкавал
Студеното масло се нарязва на кубчета и към него се добавят солта, семената чиа и брашното на порции
и се бърка с пръсти до получаването на трохи.
Прибавя се киселото мляко
и се омесва меко тесто.
Дъното на тава с диаметър 23 см. се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с мазнина. Тестото се накъсва на малки парченца, които с пръсти се слепват едно с друго, за да се споят. Оформя се равна основа и борд с височина около 2 см. Кората се надупчва с вилица.
Броколите се бланшират за 1-2 минути във вряща подсолена вода и се накъсват на малки розички. Картофите се сваряват, обелват се и се режат на колелца и заедно с броколите се разпределят върху тестената кора.
За заливката в купа се разбиват яйцата със сметаната, прясното мляко, солта и черният пипер. Добавят се нарязаният на колелца пресен чесън и настърганият кашкавал
и с получената смес се заливат зеленчуците.
Няма коментари:
Публикуване на коментар