сряда, 9 март 2016 г.











































Адаптирано от тук

Продукти за тава с диаметър 23 см.:


80 г.  студено масло 
150 г. брашно
3 г. сол
50 г. кисело мляко
5 г. семена чиа

За плънката:


200 г. пресни или замразени броколи
250 г. средни по големина картофи

За заливката:


3 големи яйца
150 мл. прясно мляко
150 г. течна сметана за готвене President
1 стрък пресен чесън
50 г. настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус





















Студеното масло се нарязва на кубчета и към него се добавят солта, семената чиа и брашното на порции



и се бърка с пръсти до получаването на трохи.



Прибавя се киселото мляко



и се омесва меко тесто.



Дъното на тава с диаметър 23 см. се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с мазнина. Тестото се накъсва на малки парченца, които с пръсти се слепват едно с друго, за да се споят. Оформя се равна основа и борд с височина около 2 см. Кората се надупчва с вилица.

Броколите се бланшират за 1-2 минути във вряща подсолена вода и се накъсват на малки розички. Картофите се сваряват, обелват се и се режат на колелца и заедно с броколите се разпределят върху тестената кора. 



За заливката в купа се разбиват яйцата със сметаната, прясното мляко, солта и черният пипер. Добавят се нарязаният на колелца пресен чесън и настърганият кашкавал

и с получената смес се заливат зеленчуците.




Кишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор 25-30 минути до получаване на апетитен златист загар.



Сервира се леко топъл с чаша добре охладено бяло вино.








































Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...