четвъртък, 3 март 2016 г.

Пилешко филе със сметана и зеленчуци



































Продукти за 4 порции:


600 пилешко филе
1 с. л. брашно + 1 с. л. пшенично или царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус
150 г. натурално топено сирене
200 мл. готварска сметана President
1 малка тиквичка ~ 200г.
1 морков ~ 60г.
1 скилидка чесън
150 г. мариновани цели печурки
50 мл. бяло вино или розе
150 мл. пилешки или гъбен бульон
1/4 ч. л. суха мащерка или 2-3 стръкчета прясна
30-40 мл. олио за пържене
20 г. краве масло
перата на 1 стрък зелен лук 



Пилешкото филе се реже на жулиени,


които се подправят със сол и черен пипер и се овалват в смесените в купа брашно и нишесте.


Запържват се до златисто в олиото и се изваждат в чиния. Към останалата мазнина се добавя кубчето масло и се запържват нарязаните на пръчици морков и тиквичка,


заедно със смачканата скилидка чесън.
След 6-7 минутки се добавят отцедените печурки


и се готвят още 2-3 минути. Налива се виното и след като се редуцира се добавят сметаната и топеното сирене.


Сосът се разрежда с горещия бульон и се подправя със сол, черен пипер и мащерка. Месото се връща в тигана


и ястието се готви още 2-3 минути.


Сервира се горещо, поръсено с накълцани пера зелен лук.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...