вторник, 29 март 2016 г.


Адаптирано от тук

Продукти:


За блата:


4 яйца
120 г. захар
200 г. разтопено краве масло
200 г. брашно
10 г. бакпулвер
10 г. ванилена захар

За крема:


250 г. заквасена сметана
120 г. захар
2 яйца
10 г. ванилена захар
1/2 ампула ромова есенция
20 г. пшенично нишесте

100-120 г. почистени от костилките вишни (от компот)
100-120 г. черни боровини (от компот)







За крема  яйцата, захарта и заквасената сметана се разбиват с миксер. На порции се прибавя нишестето, ванилената захар и ромовата есенция и сместа се разбива до гладкост.



За блата с миксер се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем.




Прибавя се разтопеното краве масло и ванилията. На порции се добавя предварително пресятото с бакпулвера брашно и сместа се разбърква внимателно с помощта на шпатула. Тестото се изсипва в предварително застлана с хартия за печене тава с размери 22х22 см. и се заглажда. 





Блатът се пече в предварително загрята на 160 градуса с вентилатор фурна за 10 минути.


След това се изважда и върху него се подреждат плодовете и се заливат с крема.


Сладкишът се връща обратно във фурната и се пече още 30 минути. 
След като се охлади добре се нарязва на квадрати и се сервира с чаша ароматно кафе или чай.



























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...