понеделник, 21 март 2016 г.

Целувчени кошнички с конфитюр от кайсии, сметана и ягоди
















Технологията на приготвяне на тези целувки видях в блога на Луси-Lussi`s World of Artcraft



Продукти за 6-7 броя:


За целувките:


3 белтъка
200 г. захар
10 г. ванилена захар

60-70 г. конфитюр от кайсии
200 мл. сладкарска сметана

3-4 броя пресни ягоди

пудра захар и кокосови стърготини за поръсване


Белтъците, захарта и ванилията се смесват в метална купа, която




се слага на водна баня. Бърка се с телена бъркалка или лъжица около десетина минути, докато захарта се разтопи напълно и се получи консистенция на гъст захарен сироп.



Металният съд се сваля от огъня и белтъците се разбиват с миксер на твърд и лъскав сняг.


Тава се застила с хартия за печене. С молив се очертават окръжности с диаметър 8-10 см. Целувчената смес се прехвърля в пош и сместа се разпределя в очертанията.



Накрая ръба се повдига с още два или три пръстена, за да се оформи „гнездо”.



Целувките се сушат в предварително загрята на 100 градуса фурна без вентилатор около 2 часа. Оставят се да се охладят. 


 Сладкарската сметана се разбива на твърд сняг




и се смесва с кайсиевото сладко.




Всяка кошничка се напълва с получилият се крем





и се украсява с пресни ягоди.


Поръсва се с пудра захар и кокосови стърготини.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...