Целувчени кошнички
с конфитюр от кайсии, сметана и ягоди
Продукти за 6-7 броя:
За целувките:
3 белтъка
200 г. захар
10 г. ванилена захар
60-70 г. конфитюр от кайсии
200 мл. сладкарска сметана
3-4 броя пресни ягоди
пудра захар и кокосови стърготини за поръсване
Белтъците, захарта и ванилията се смесват в метална купа, която
се слага на водна баня. Бърка се с телена бъркалка или лъжица около десетина минути, докато захарта се разтопи напълно и се получи консистенция на гъст захарен сироп.
Накрая ръба се повдига с още два или три пръстена, за да се оформи „гнездо”.
се слага на водна баня. Бърка се с телена бъркалка или лъжица около десетина минути, докато захарта се разтопи напълно и се получи консистенция на гъст захарен сироп.
Металният съд се сваля от огъня и белтъците се разбиват с миксер на твърд и лъскав сняг.
Тава се застила с хартия за печене. С молив се очертават окръжности с диаметър 8-10 см. Целувчената смес се прехвърля в пош и сместа се разпределя в очертанията.
Целувките се сушат в предварително загрята на 100 градуса фурна без вентилатор около 2 часа. Оставят се да се охладят.
Сладкарската сметана се разбива на твърд сняг
Няма коментари:
Публикуване на коментар